SGK Teşvikleri; işçi ve işveren tarafından pek çok avantaj getiren devlet destekleri olarak kabul edilmektedir. Bahse konu teşvikler kapsamında işverenlerin istihdama katkı sağlaması ve daha fazla işçiye iş imkânı sunması arzu edilmektedir. Öte yandan işçiler için de daha geniş iş fırsatları sağlayan uygulamalar söz konusudur. Kaynağı Hazine olan teşvikler kapsamında farklı uygulamalar gerçekleşirken her yıl bu uygulamalarla alakalı yeniliklerin gündeme geldiğinden de söz etmek gerekecektir. Bu bağlamda işverenlerin güncel SGK teşvikleri ile alakalı değerlendirmeler yapması ve gerekli başvuruları tamamlayarak destek almaları mümkündür.
Siz de SGK teşvikleri neler? Hangi SGK teşviki bana uygun? SGK teşviklerinden nasıl yararlanabilirim? gibi sorular mı soruyorsunuz? O halde aşağıda paylaştığımız detayları dikkate alabilir ve size en uygun teşviklerle alakalı detaylara ulaşabilirsiniz.
SGK teşviki alarak işçi çalıştırmak ya da mevcut işçilerin SGK primlerinin ödenmesi gibi pek çok konuda düzenlemeler söz konusu olmaktadır. Bu bağlamda amaç işverenlerin mali yükünü hafifletmek olsa da teşviklerin hepsi aynı koşulları kapsamaz. Bu nedenle de önemli olan teşviklerin tek tek değerlendirilmesi gerekir. Ayrıca şartların yerine getirilmesi noktasında gerekli çalışmaların yürütülmesidir. Siz de güncel SGK teşvikleri ve yararlanma koşullarıyla alakalı detaylara yakından göz atmak ister misiniz? O halde bizimle iletişime geçerek süreci çok daha avantajlı bir noktaya taşıyabileceğinizi unutmamalısınız.
Beş puanlık indirim olarak da bilinen bu teşvik kapsamında işverenler tarafından ödenmesi gereken prim üzerinden 5 puan değerinde indirim uygulanmaktadır. Bu kapsamda işveren üzerindeki prim yükünün hafifletilmesi söz konusu olmaktadır. İşverenler için avantajlı olması kadar istihdam arttırıcı bir uygulama olarak kabul edilmesi de fazlasıyla değerlidir.
17103/27103 İlave İstihdam Teşviki kapsamında işe alınan işçilerin SGK Primi devlet tarafından ödenmektedir. Teşvik kapsamında prim ödemelerinin yapılmaması söz konusu. Bu sayede hem işverenlerin mali anlamda rahatlaması hem de kârlı bir sürecin ortaya çıkması da söz konusu olmaktadır. 12 aylık destek süresi kapsamında koşulları sağlayan bütün işverenlerin çalıştırdıkları işçiler için SGK prim desteği almaları mümkün olacaktır.
Engelli işçi çalıştırmayı desteklemek adına uygulanan bu destek kapsamında; işverenlerin çalıştırdıkları işçiler için prime esas kazanç üzerinden hesaplanan sigorta primimin işverene düşen kısmının tamamı Hazine tarafından ödenmektedir. Bu kapsamda engelli işçi çalıştırmanın desteklenmesi sağlanır. İşveren üzerindeki mali yükün hafifletilmesi de söz konusu olmaktadır.
SGK Teşvikleri kapsamında işverenlerin pek çok desteğe başvurması mümkün olur. Her bir destek kapsamında avantajlı bir durumun ortaya çıkacağından söz etmek mümkün olmaktadır. Bu bağlamda önemli olan teşviklerin koşullarının sağlanması ve yanıltıcı herhangi bir bilginin paylaşılmamasıdır. Aksi durumlarda SGK çeşitli cezai uygulamalara başvurabilmektedir. Bu nedenle faydalanacağınız teşvikler ile alakalı bütün süreçleri bizimle iletişime geçerek değerlendirmelisiniz.
27103 Sayılı Kanun Teşvik fırsatları ile özel sektör işverenlerinin avantajlardan yararlanması mümkündür. İşveren tarafından ödenen SGK Priminin Hazine tarafından ödenmesini sağlayan bu teşvik sayesinde pek çok işverenin omzundaki yük Hazine tarafından hafifletilmektedir. Mali anlamda rahatlama sağlayan bu teşvik kapsamında şartları sağlayan işverenler için büyük avantaj söz konusu. Peki, SGK Teşvikleri kapsamında çok araştırılan bu teşvikin şartları nelerdir?
27103 Sayılı Kanun kapsamında işverenlerin faydalanabildiği SGK Prim Teşviki için aşağıda sayılan koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda işverenler prim ödemesi yapmayacağından önemli bir ayrıcalığa sahip olurlar.
SGK Teşvikleri arasında en önemlilerden biri olarak kabul edilen bu teşvikin süresi 15 aydır. Ancak işçi 18 – 25 yaş arasında kadın ya da engelli erkekse bu süre 18 ay olmaktadır. Çalışanın akraba olması durumunda şartlar sağlanıyorsa teşvikten faydalanmaya engel bir durum yoktur.
27103 Teşviki söz konusu olduğunda koşulların sağlanması ve başvuruların zamanında gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu bağlamda uygun görülen işçi ve işveren için belirtilen süreler boyunca SGK Prim Teşviki avantajı öne çıkacaktır. Bahse konu süreler boyunca işveren işçi için herhangi bir prim ödemesi yapmayacaktır. Benzer şekilde işçinin bütün primleri eksiksiz olarak yatacak ve herhangi bir hakkının kaybolmaması da sağlanacaktır.
27103 Sayılı Kanun, SGK Teşvikleri kapsamında çok önemli yenilikler getiren bir kanundur. Bu kanun 2018 yılında yürürlüğe girmiştir. Yürürlük tarihi 31 Aralık 2023 olarak belirlenen kanun kapsamında; işverenlerin SGK prim ödemeleri ile alakalı yükünün hafifletilmesi mümkün olacaktır.
Siz de SGK Teşvikleri konusunda avantajlardan fayda sağlamak istiyorsanız ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel ekibimiz, sizden gelen talepler doğrultusunda teşvikten faydalanmanızı sağlayacaktır. Prim ödemeleri sayesinde minimum 12 aylık süreyle ödeme avantajı elde etmeniz söz konusu olacaktır.