Yazılım Danışmanlığı
Yazılım danışmanlığı, çeşitli aşamalardan oluşan titiz bir süreç sonunda ideal alternatifi tercih etmek anlamında gelen çözümlerdir. Firma için ideal yazılımın tespit edilmesi, değerlendirilmesi ve uygulamaya konması adına fırsatlar sunuyoruz. Süreç boyunca veri analizi ve karar alma mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyoruz. Üstelik Mikro, Logo, Dia, Mysoft, Workcube, Uyumsoft gibi yenilikçi çözümlerle verimliliği de destekliyoruz.
Siz de bir yazılım danışmanlığı hizmeti alırken nelerle karşı karşıya kalacağınızı öğrenmek adına aşamaları incelemeye başlayabilirsiniz.
Mevcut Durum Analizi
Yazılım danışmanlığı hizmetinin ilk ve en önemli aşaması mevcut durum analizidir. Söz konusu analiz çerçevesinde işletmenin tedarik, lojistik, pazarlama, satış, insan kaynakları ve muhasebe birimleri gibi farklı departmanlarındaki ilgililerle görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Bu görüşmeler gerekli durumlarda anketlerle desteklenmektedir. Firmanın verileri kayıt altına alınarak raporlar oluşturulur.
Kullanılan analizin mevcut veriler ile kıyaslaması gerçekleştikten sonra hedeflenen ve gerçekleşen arasında kıyaslama yapılmaktadır. Elde edilen sonuçlar ışığında hazırlanan rapor yönetime sunulmaktadır.
Hedeflenen Durum Raporu
Mevcut Durum Analizi gerçekleşirken yönetsel anlamda farkında olunan ama gerçekleştirilemeyen durumlar incelenmektedir. Bu çerçevede işletme içerisindeki veri toplama, işleme ve verilerle rapor oluşturma süreçleri belli bir sistematiğe oturtulur. Mevcut durumun yorum ve değerlendirmeler ışığında yönetime sunulması ile birlikte ‘Sistem Modelleme’ süreci için onay beklenir.
Yönetimden gelen onay doğrultusunda şu ana kadar yapılan tespitler ve düzeltme çalışmalarına yönelik planlamaların hayata geçirilmesi adına ‘Sistem Modelleme’ süreci başlar.
Sistem Modelleme
Sistem modelleme işletmenin hem içi hem dışında işleyişle alakalı tespit edilen eksikliklerin giderilmesi amacıyla yazılım üzerinde gerçekleşen modelleme süreçleri olarak ifade edilebilmektedir. Veri tanımları ve veri tanımlarıyla alakalı tespitler yapılarak süreçlerin daha başarılı olması hedeflenmektedir. Üstelik süreçlerin kendi içlerindeki ilişkilerin de değerlendirilmesi, veri gönderip alma, iletme ve derleme konusunda saptamalar gerçekleşir. Sistem modellemesi çerçevesinde veri giriş formları ve işlem fonksiyonları da belirlenmektedir.
Eğitim
Sistem Modelleme süreci tamamlandıktan sonra elde edilen sonuçlar çerçevesinde kullanıcıların yetkinlikleri de dikkate alınarak bir eğitim planlaması gerçekleştirilmektedir. Eğitim aşamasında kadar gerçekleştirilen bütün adımların anlamlı bir sonuç vermesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda eğitim planlamasının titizlikle yapılması önemlidir. Çünkü eğitim planlaması sürecin hayata geçirilmesi ve arzu edilen sonuçlara ulaşması adına önemlidir.
Hazırlanan eğitimlerin hem sesli hem de görüntülü çözümler sağlaması sayesinde kaliteli bir deneyim yaşamak mümkündür. Bu uygulamalar personelin titiz ve dikkatli çalışmalar gerçekleştirmesi açısından oldukça özeldir. Eğitimin pekiştirilmesi ve anlaşılabilir olması adına uygulama ödevleri ile kusursuz sonuçlar elde edilmektedir. Uygulama sonuçlarının derlenmesi sonrasında yönetime raporlamalar yapılmaktadır.
Uyarlama ve Uygulama
Eğitim süreci tamamlandıktan sonra sistem modelinin yazılıma uyarlaması gerçekleştirilmektedir. Uyarlama süreçlerinde kullanıcıların yetkileri, form tasarımı, zorunlu alanlara dair tanımları ile stok gruplandırması gibi pek çok işlem gerçekleştirilmektedir. İşletmede yazılımın kullanılmaya başladığı aşama uygulama aşaması olarak bilinmektedir. Bu aşamada herhangi bir problemle karşı karşıya kalmamak adına önceki çalışmalarda titiz bir çözüme başvurmak gerektiği unutulmamalıdır.
Kontrol ve Denetim
Projenin uygulamaya geçmesi ile birlikte bir süre beklenerek modellenen sistem ile gerçekleşen durum arasında karşılaştırma yapılmaktadır. Veri işlemedeki doğruluk, işlemlerin zamanında yapılıp yapılmadığı ve diğer bütün kontroller gerçekleştirilmektedir.
Kontrol ve denetim süreçlerinin gerçekleştirilmediği durumlarda sistemin başarısını sağlamak mümkün değildir. Bu nedenle de geriye doğru gitme riskini ortadan kaldırmak adına kontroller gerçekleşir. Kontroller çerçevesinde eksik kalan detaylar, unutulan kısımlar ve aksayan işlemler belirlenmektedir. Belirleme işlemi çerçevesinde daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir.
Rapor Okuma ve Analiz
Kontrol ve denetim aşamasının başarılı bir şekilde sonuçlanması neticesinde raporların güvenilirliği sağlanmaktadır. Bu noktada raporların alakalı problemler ortaya çıkması söz konusu olmaz. Bu çerçevede sistem hem daha başarılı raporlar üretir hem de bu raporların anlamlandırılması süreci başlar. Raporların analiz edilmesi için çeşitli eğitimler verilmektedir. Böylelikle başarılı bir şekilde tamamlanan süreçlerle maksimum fayda elde edilecektir.